Bestiari

Descripció del producte


Bestiari, segon volum de la col·lecció Minairó, neix de la imaginació de la Txell Ozcáriz i  Bernat Gómez i de la ploma de dotze autors i ens parla de dotze bèsties, canviaformes, espantacriatures, gegants  i monstres de la mitologia catalana. Però també ens parla de fets màgics i de fets quotidians, del meravellós i del fastigós, de la raó i de l’absurd, del monstre i de l’home, binomis que quan els mirem per un espiell, com deia el gran Guy de Maupassant, sovint és difícil de veure qui està dins o fora.

Col·lecció Minairó: núm. 2
Fantasia
ISBN : 978-84-945902-2-1

PVP:  15€.
                      
                        Pròleg de Jordi de Manuel
Autors: Sergi Álvarez, Ferran d’Armengol, Mercè Bagaria, Sònia  Boj, Hugo Camacho, Edgar Cotes,  Ignacio J Borraz, Sergi G. Oset, Alícia Gili, Toni Mora, Sílvia Romero, Ramona Solé,
Format: 140 x 210 mm.
Enquadernació: rústica amb solapes, .

Edicions SECC va néixer, des del primer segon, amb la premissa de posar l’èmfasi en la literatura fantàstica presenta el segon volum de la seva col·lecció Minairó, un Bestiari, clàssic de concepte però innovador de continguts.  Bestiari: còdex on es recullen bèsties i monstres per donar a conèixer simbologia i atributs. Gènere literari d’ampli ressò durant l’edat mitjana, tot i que ja es coneixia entre els grecs i que encara perdura avui dia. Aquests manuscrits, hàbilment il·luminats, on la il·lustració pren força davant la paraula escrita, es poden considerar uns dels primers exemples d’activitat cultural multimèdia.  La seva funció clarament didàctica recull les característiques, virtuts i perills d’aquestes bèsties i que de forma al·legòrica es converteixen en miralls de la condició humana.
Una d’aquelles lectures imperdibles!

«Tot cercant el terme llatí bestiarium, trobo que significa “compendi de bèsties”, però l’accepció bestiari ha estat adopta­da, des dels segles XI i XII fins a la literatura actual, com un recull de descripcions i narracions d’éssers naturals o fantàstics (habitualment monstres) que reinterpreten les històries naturals i els mites de l’època clàssica. Probablement a tots els racons del món on ens hem establert els humans —els vertaders monstres—, existeixen bestiaris en la llengua escrita o en la transmissió oral.»
Jordi de Manuel


S'acosten els minairons -La màgia de les lletres. Edgar CotesVols un sac fetiller per portar els teus llibres màgics?

Sabem que la crida, la seducció, l'atracció irreductible del Sac Fetiller no té aturador! El nostre receptacle per unir-vos a tots i add...