El Mestre del Macabre: Edgar Allan Poe i les seves obres

El mestre del Macabre: Edgar Allan Poe i les seves obres
Descripció del producte


Col·lecció Minairons clàssics: núm. 2
Autor: Jordi Llavoré i Pons
Il·lustradora portada: Silvia Estall
Tema: Assaig, crítica i literatura comparada
ISBN: 978-84-945902-8-6
Format: 140 x 210 mm.
Enquadernació: fresada amb solapes,  pàgines: 80. Català

Editorial: Edicions Secc




P.V.P 10 €




Edgar Allan Poe (1809-1849), va ser un escriptor romàntic dels Estats Units d’Amèrica. Sense ell, la literatura de gènere seria molt diferent, atès que se’l considera el precursor del relat detectivesc, un dels pioners de la literatura de ciència-ficció i, és clar, el pare de la narrativa de terror psicològic. Les obres de Poe han tingut molts admiradors al llarg del temps, entre els quals destaquen dos grans escriptors de gènere: Jules Verne (1828-1905) i Howard Phillips Lovecraft (1890-1937). Tots dos van voler donar resposta a la única novel·la que escrigué Poe, La narració d’Arthur Gordon Pym (1838), que quedà sense concloure, així Verne publicaria L’esfinx dels gels (1897) i Lovecraft, A les muntanyes de la bogeria (1936).

Aquest volum recull les aproximacions assagístiques de Verne i Lovecraft al geni de Boston. Es tracta de dos treballs molt personals, on aquests narradors s’aproximen a l’obra de Poe, des de la seva subjectivitat, per assenyalar el que més els colpia de la narrativa de l’autor de La caiguda de la casa Usher, i, amb aquest testimoni, ens marquen les claus narratives de les seves pròpies obres, deutores de la llarga ombra d’Edgar Allan Poe.


Jordi Llavoré i Pons (1981). Llicenciat en Filologia Hispànica i en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada. És autor de diversos relats de gènere fantàstic i terrorífic recollits en diferents publicacions. A més, ha escrit articles sobre literatura per a  diverses revistes i diaris. En l’actualitat, està immers en diferents investigacions sobre la literatura de terror i en la traducció i edició de diversos textos d’aquest gènere.
Edgar Allan Poe (1809-1849)
Escriptor estatunidenc romàntic considerat el precursor de diferents gèneres literaris: el relat detectivesc, la literatura de ciència-ficció i la narrativa d’horror moderna. La seva influència s’ha estès no només en aquests gèneres narratius, sinó que ha repercutit en diferents moviments artístics, com el simbolisme francès, el decadentisme anglès o el gòtic del Sud. Poe va ser un mestre de la ploma que no només ens va deixar obres mestres en diferents gèneres narratius, sinó que va demostrar la seva brillant intel·ligència també en l’apartat teòric.
Jules Verne (1828-1905)
Escriptor francès considerat, juntament amb H. G. Wells, com un dels pares de la ciència-ficció. Al llarg de la seva vida va escriure obres de diferents gèneres, però les que van tenir més èxit, segurament, foren els seus Viatges extraordinaris on, a través d’aventures, viatges i innovacions tècniques, l’autor feia accessibles per al gran públic els nous avenços científics amb l’esperança de contribuir, així, al progrés de la Humanitat.
Howard Phillips Lovecraft (1890-1937)
Escriptor estatunidenc famós per les seves narracions de terror. Les seves obres van renovar completament aquest gènere, al qual hi va afegir una visió còsmica, amb notes de ciència-ficció, una mitologia pròpia i una perspectiva basada en la creació d’un ambient ominós per al desenvolupament de les seves històries. El seu característic estil dens, ric i, sobretot, evocatiu és el culpable que les seves narracions terrorífiques hagin atrapat milions de lectors de tot el món.



 Jordi Llavoré i Pons

Sílvia Estall

Cròniques del Concili Fetiller: Nexe en prevenda!

Iniciem la prevenda de   «Cròniques del Concili Fetiller: Nexe»,   un recull que  celebra Cinc Anys de Concili Fetiller.  El viatge va comen...