Sílvia RomeroSílvia Romero i Olea (Barcelona, 1962) és escriptora, conductora de Clubs de lectura i llicenciada en Filologia Catalana.

S’inicia en el món de l’escriptura amb la publicació de diversos contes infantils a la revista Tretzevents. Més endavant participa activament en el portal literari Relats en Català, on publica poesia i relats breus. En aquests dos gèneres té editades diverses obres: ABCdari poètic (43è Premi Francesc Badenes Dalmau de Poesia), i els reculls de relats Verbes (III Premi Ramon Planes de Narrativa Breu) i A la colònia hidràulica i altres contes (XXIV Premi de Narrativa Vila de L’Ametlla de Mar), a més de diversos relats editats en llibres d’autoria compartida. També ha publicat teatre: Verí (finalista del “8è Concurs Literari Vila de Gràcia, Textos Teatrals”).

Però el gènere on s’hi troba més còmoda i on centra la seva feina com a escriptora és la novel·la: Amor a sang freda (finalista del II Premi Sèrie Negra de Novel·la), Ànima mesquina (XVII Premi de Narrativa Sebastià Juan Arbó), Júlia M. (IV Premi Ramon Roca Boncompte), Foc grec (XIX Premi de Narrativa Ciutat de Manlleu –novel·la curta), El plagi (XV Premi El Lector de l’Odissea), Parèntesi (accèssit al II Premi de Novel·la Curta La Verònica Cartonera), L’esborrany (L'Editorial Gregal, 2018), El jurament (Premi de Narrativa Blai Bellver 2017 (Premis Literaris Ciutat de Xàtiva)
2018), i les novel·les escrites amb coautoria amb Alícia Gili: Iskander. Un viatge a la màgia dels llibres (V Premi Lleida de Novel·la) i El camí del Bandama Vermell (Premi Columna Jove 2010). 

Sòcia de l’AELC i de l’ARC, ha estat Presidenta d’aquesta última associació i Directora de la revista digital Lo Càntich, amb la qual encara col·labora amb tres seccions pròpies: Xarxa literària: blogs; La veu del traductor; i Caducitat immediata. També col·labora amb el programa infantil Contes per somiar i amb el programa cultural Tirant de llibres, ambdós de Punt 7 Ràdio Sant Celoni.


Des de gener de 2014 forma part de l’Equip editorial de la Revista de creació literària Inèdits; l’any 2015 és nomenada escriptora De capçalera de la Biblioteca Ramon Bosch de Noya, de Sant Sadurní d’Anoia; i el 2016 s’estrena com a presentadora i directora del programa cultural online Tast de lletres, de Canal ARC-Televisió. 

Vols un sac fetiller per portar els teus llibres màgics?

Sabem que la crida, la seducció, l'atracció irreductible del Sac Fetiller no té aturador! El nostre receptacle per unir-vos a tots i add...