divendres, 1 de setembre del 2017

Xiuxiuejos terrorífics, recull de relats de Guy Maupassant arriba ja a les vostres prestatgeries

Xiuxiuejos terrorífics, petites històries inquietants


Us presentem un recull de relats molt especials, catorze relats de Guy Mupassant que hom qualifica des del terror a la fantasia, i que s'allunyen sensiblement dels seus registres habituals, més realistes i costumistes. Cada relat va acompanyat per unes il·lustracions obra de Sílvia Estall i Txell Ozcáriz.
Tot i així no espereu el terror de les fantasies gòtiques del segle XIX. No trobareu gaires fantasmes, si no són aquells que són dins del nostre cap. Maupassant fou dels primers a posar l'home al centre de l'horror.
De fet, els relats més terrorífics de Maupassant són els més versemblants. Li fa por l'home, la humanitat, i especialment ell mateix. Homes, dones, guerres, cobdícia, enveja, ignomínia, hipocresia, engany són terrors habituals en els seus relats. I el més terrorífic de tot, mirar-te al mirall i veure el pou fosc on és tot això dins teu.
Sobta, però, de vegades, com juga amb l'estrany amb una narrativa pròpia d'avui dia, i molts guionistes de sèries policíaques actuals envejarien la capacitat que té de ficar-se en la ment del psicòpata, en el relat Boig, en primera persona. Perquè l'horror, és en primer terme interior. I com crea el terror més desolador a partir només del nostre propi deliri com per exemple a Ell?. Sense deixar gens de banda l'humor més eixelebrat, com a Enrabiada. 
Les pors, els horrors quotidians, el que patim cada nit en tancar el llum. Allò que ens terroritza i ens atreu, i tant. Perquè a la gent ens agrada l'horror, gaudim del terror, tot i que li tenim por. I per això som aquí, perquè l'horror de Maupassant és captivador.


Us hi deixareu captivar?

Podreu obtenir Xiuxiuejos terrorífics sense  despeses d'enviament en prevenda fins al 15 de setembre! A que espereu? Féu ha la costra comanda!

Cròniques del Concili Fetiller: Nexe en prevenda!

Iniciem la prevenda de   «Cròniques del Concili Fetiller: Nexe»,   un recull que  celebra Cinc Anys de Concili Fetiller.  El viatge va comen...