dimecres, 1 de gener del 2020

El mestre del Macabre, Edgar Allan Poe i les seves obres, la primera novetat del 2020 a la Inexplicable!






Jordi Llavoré, autor d’El mestre del macabre: Edgar Allan Poe i les seves obres, editat per Edicions SECC, conversarà amb el també escriptor David Gómez sobre aquest recull de les aproximacions assagístiques que Jules Verne i Lovecraft van fer sobre l’obra de Poe.
Edgar Allan Poe (1809-1849),  escriptor romàntic en llengua anglesa dels Estats Units d’Amèrica és considerat el precursor del relat detectivesc, un dels pioners de la literatura de ciència-ficció i, és clar, el pare de la narrativa de terror psicològic.
Les obres de Poe han tingut molts admiradors al llarg del temps, entre els quals destaquen dos grans escriptors de gènere: Jules Verne (1828-1905) i Howard Phillips Lovecraft (1890-1937). Tots dos van voler donar resposta a la única novel·la que escrigué Poe, La narració d’Arthur Gordon Pym (1838), que quedà sense concloure, així Verne publicaria L’esfinx dels gels (1897) i Lovecraft, A les muntanyes de la bogeria (1936).
En Jordi Llavoré recull en aquest volum els treballs personals de Verne i Lovecraft  al geni de Boston, des de la seva subjectivitat, per assenyalar el que més els colpia de la narrativa de l’autor de La caiguda de la casa Usher, i, amb aquest testimoni, ens marquen les claus narratives de les seves pròpies obres, deutores de la llarga ombra d’Edgar Allan Poe.
Jordi Llavoré i Pons (1981) és autor de diversos relats de gènere fantàstic i terrorífic recollits en diferents publicacions.  En l’actualitat, està immers en diferents investigacions sobre la literatura de terror i en la traducció i edició de diversos textos d’aquest gènere.

Cròniques del Concili Fetiller: Nexe en prevenda!

Iniciem la prevenda de   «Cròniques del Concili Fetiller: Nexe»,   un recull que  celebra Cinc Anys de Concili Fetiller.  El viatge va comen...