dilluns, 7 de juny del 2021

Saps que és El Concili Fetiller?

 



Saps que és  El Concili Fetiller?

Autores i autors, il·lustradors i il·lustradores, creadors de jocs, fetilleres, que s'han unit  per escriure des d'un univers comú, des del 2019. Un Cercle Lovecraftià que transita i investiga per els marges de la ficció especulativa més alternativa i què ja acumula tres antologies en  paper: Cròniques del Concili Fetiller: Arcana, Cartografia del planeta Goblin i Samaniat, les bruixes es rebel·len i les fades s'empoderen, dues antologies en format electrònic: El quest del concili fetiller: Masmorres i, Atles del planeta Goblin i un joc de rol, Goblin, el planeta prohibit, juntament amb dues novel·les sorgides d'aquest univers expandit: Adzum i els Monoculars: Fusió!, de Sergi G. Oset i Cordegel. d'Edgar Cotes i Argelich. 

A, Arcana, un gènere: l'espasa i la fetilleria, i un joc de rol on els escriptors i escriptores escrivien sobre un univers comú, divers i ric en imaginació, on es convidava l’atzar (en mans d’una tirada de daus) a determinar la configuració final dels relats del recull. Era l’any 2019 quan l’univers fetiller començava a prendre forma i consistència.

El 2020 el Concili es proposa fer un salt al buit. Enforteix llaços amb el propòsit d’apostar per les particularitats i singularitats de les veus dels seus membres mitjançant la construcció d’un món literari propi. L'expansió va ser exponencial, generant dues antologies on l’univers comú creixia: Cartografia del planeta Goblin, i Atles del planeta Goblin, i un joc de rol, Goblin, el planeta prohibit. Malgrat la pandèmia, que aturà en sec la proposta de la #GoblinExperience, els fetillers i fetilleres no defalleixen i, abans de tancar l’exercici del 2020, veu la llum la primera novel·la enquistada en aquest espai de creació compartida: Adzum i els Monocular: Fusió!

Donem pas al 2021 i continuen arribant més antologies col·lectives. Aquest cop li toca el torn al món mític de les bruixes i les fetilleres i les seves reunions, centres d’expressió i d’alliberament. Per Sant Jordi presentem la tercera antologia en paper: Samaniat: les bruixes s'empoderen les fades es rebel·len, un recull fantàstic, polític, que parla de dones empoderades, que caminen pels marges. Però no hi ha prou. Cordegel, d'Edgar Cotes i Argelich, segona novel·la  individual sorgida de l’univers fetiller compartit surt al mercat.

I el futur? Doncs ja el tenim aquí. Els fetillers i fetilleres son cridats en Samaniat anualment cada mes de maig per decidir quina serà i com es conformarà la antologia per presentar l'any vinent. Aquest any, encetem nou cicle, i el Concili preveu una mutació que li permeti traspassar les fronteres més enllà del núvol d'Oort, per créixer en formats literaris, en formes i estructures. En vols saber més? Aviat us presentarem El Cercle Fetiller.

Cròniques del Concili Fetiller: Nexe en prevenda!

Iniciem la prevenda de   «Cròniques del Concili Fetiller: Nexe»,   un recull que  celebra Cinc Anys de Concili Fetiller.  El viatge va comen...