Ferran PlanellNascut el 1959 a Barcelona
Tot i que professionalment es dedica a l’assessorament d’empreses, sempre s’ha interessat pel món artístic. Música, Escriptura i Fotografia són fidels companyes de viatge en el moment de gaudir del seu temps lliure.
President de l’Associació de Relataires en Català des del 2013
Ha obtingut dos anys consecutius el Premi de poesia del Pla de Santa Maria, i el Premi de narrativa de la Bisbal del Penedès. Com a rapsode, el 2n premi del I Concurs de Rapsodes ARC i 3r en el II Concurs de Rapsodes ARC.
En l'àmbit literari, escriu aforismes en el seu bloc "el pensador", somiejant.blogspot.com i relats i poesia a "relatsencatala.cat" des del 2005.
Col·labora mensualment escrivint articles d'opinió en el "Tribuna Maresme" des del 2010 i a "L'Unilateral" des del 2016.
Obra col·lectiva editada. Narrativa: Relats en català 2.0 (La quadriga). Barcelona, t’estimo, Temps era temps, Segona oportunitat (Meteora). Contes infantils: Garbuix de contes, Criatures fantàstiques, Les Estrelles (Meteora). L’aigua (ARC), La llum (ARC) Poesia: Tensant el vers, Llibertat (Meteora), L'estimem perquè és la nostra (Lo Càntich), Somnis tricentenaris (ARC), Per la vida, arts i lletres solidàries (ARC) Microrelats: Colors (ARC), Comuniquem-nos (ARC), Virtuts (ARC), Transports (ARC), Relats absurds (ARC),
En autoria pròpia, ha publicat "La sendera del Pensament" (aforismes)Presentació d'Urbàs i Org: la sang dels déus a la Llibreria Llavors.

  Vine a viure l’experiència lectora d’un llibre que ens parla de sexe, sensualitat,  sororitat, inclusió social, fantasia eròtica i xocolat...