dilluns, 25 de gener del 2021

Avançament de novetats!



 Avançament de novetats en exclusiva!


Comencem a comptar els dies per iniciar les prevendes de les nostres novetats de MARÇ21:






L’art de bruixar no «s’aprèn» normalment, l’art
es «dona» i es «té».

«Samaniat, les bruixes es rebel·len, les fades s’empoderen!», ens parla de dones ferides, dones fortes, empoderades, dones sàvies que caminen pels marges, dones que s’enfronten a la forma de vida patriarcal de la societat que les envolta i lluiten per canviar-la de front, amb caràcter i de forma assertiva a través de la força col·lectiva que ofereix la tradició del Samaniat.

És un recull de relats delicats, violents, esfereïdors, bells, mordaços, satírics, violents... una visió crítica i capacitada del camí que hem de fer, conjurat davant la foguera amb esperit transgressor, que parla de dones i contracultura, del sostre de vidre de la dona, de la cosificació del seu cos, de l'escletxa de gènere, de foc i ànima, de carn i llàgrimes i de com el Samaniat genera moviments de pensament contra l'heteropatriarcat.




Aquest recull  es completa amb un assaig d'Arnau Folch del Llegendarium que ens parla de l'origen del terme bruixa i samaniat i ens el posa en els seu context històric i lingüístic,  il·lustrat per Bernat Gómez que crea  un diàleg entre les  il·lustracions i  les autores i autors del Concili Fetiller, portant la trama narrativa un punt més enllà i   es completa amb la magnífica portada de Txell Ozcáriz. 

L'il·lustrador  Bernat Gómez de  «Samaniat, les bruixes es rebel·len, les fades s'empoderen» ens mostra el seu procés creatiu amb una de les il·lustracions del relat «Ofrenes i recompenses» de Ramona Solé.









«El meu nom, per a bé o per a mal —tot i que més aviat per a mal— s’ha pronunciat en racons de tot Noctiluca. Soc Rhedynn Cordegel, la caçadora de monstres més temible dels tres continents. Segur que heu sentit a parlar de mi. Que no? Bah, em preneu el pèl. És clar que n’heu sentit a parlar. N’estic ben segura».

Cordegel, primera novel·la del jove escriptor Edgar Cotes i Argelich, amb la qual recupera a la seva carismàtica Rhedynn  que ja hem tingut el plaer de conèixer  en  diverses aventures en  els mons del Concili Fetiller i del  Planeta Goblin, ens permetrà entendre més a fons a aquest interessant personatge, una fetillera psíquica malparada, avariciosa i molt basta, es dedica a caçar monstres i passa el seu temps lliure emborratxant-se en tavernes i lligant amb cambreres, soldats o qui li passi pel davant!

 
Les aventures de la Rhedynn i el seu mestre proposen una perspectiva feminista i en favor dels drets del col·lectiu LGTBI+, en què la Rhedynn persegueix un desig de llibertat sexual i de pensament, i té un control ferm de la seua vida per voler anar més enllà d’allò que una societat intrínsecament masclista vol imposar-li. Cordegel vol ser una sàtira tant dels tòpics més encarcarats de la literatura fantàstic com dels problemes socials de la societat contemporània, amb un estil mordaç i irònic. 




Ben aviat trobareu més notícies sobre totes les novetats, seguiu-nos amb atenció a les xarxes!

#NovetatsMarç21
#Samaniat
#Cordegel

Cròniques del Concili Fetiller: Nexe en prevenda!

Iniciem la prevenda de   «Cròniques del Concili Fetiller: Nexe»,   un recull que  celebra Cinc Anys de Concili Fetiller.  El viatge va comen...