diumenge, 28 de febrer del 2021

Arriba Samaniat, les bruixes es rebel·len, les fades s'empoderen, en prevenda des de l'1 de març al 14 de març!

 
Atenció! Ja en preveda "Samaniat, les bruixes es rebel·len, les fades s'empoderen"


// ...
Si us plau col·loca el teu movil en horizontal, per cistella de compra.
****

La portada màgica és obra de Txell Ozcáriz 
Les il·lustracions interiors obra de Bernat Gómez


Podeu rebre el vostre exemplar amb enviament gratuït i amb el regal d'una xapa exclusiva  dels nostres il·lustradors! 

I atenció, si sou subscriptors, per la compra en prevenda, rebreu un joc complert de xapes!


L’art de bruixar no «s’aprèn» normalment, l’art

es «dona» i es «té».

El sàbat, l’akelarre, el sagarum, són mots als quals estem acostumats quan parlem de fetilleries. Serveixen per definir una reunió de bruixes i bruixots però, en últim terme, s’utilitzaven en un context judicial, erudit o literari. Per contra, les bruixes i bruixots definien  les seves trobades com reunionsassembleesaplecs o Samaniats: celebracions en comunió amb la natura on es podien alliberar de les cotilles socials i morals imposades per la religió, la comunitat i l’Estat.  Striges, lilith, lamiai, malèfiquesbruixesmetzineres: han estat termes comuns per acusar, estigmatitzar i condemnar  les dones díscoles i que han gosat alçar la veu per revelar-se. Dones capaces d’oposar-se a l'ordre establert i fer tremolar els fonaments del patriarcat des de les tradicions mesopotàmiques, preindoeuropees o romanes fins a les més properes  de les zones rurals de les nostres planures i muntanyes.

«Samaniat, les bruixes es rebel·len, les fades s’empoderen!», ens parla de dones ferides, dones fortes, empoderades, dones sàvies que caminen pels marges, dones que s’enfronten a la forma de vida patriarcal de la societat que les envolta i lluiten per canviar-la de front, amb caràcter i de forma assertiva a través de la força col·lectiva que ofereix la tradició del Samaniat. «Samaniat, les bruixes es rebel·len, les fades s’empoderen!» és un recull de relats delicats, violents, esfereïdors, bells, mordaços, satírics, violents... una visió crítica i capacitada del camí que hem de fer, conjurat davant la foguera amb esperit transgressor, que parla de dones i contracultura, del sostre de vidre de la dona, de la cosificació del seu cos, de l'escletxa de gènere, de foc i ànima, de carn i llàgrimes i de com el Samaniat genera moviments de pensament contra l'heteropatriarcat.Vols saber com es va il·lustrar Samaniat? 
Bernat Gómez ens ho mostra amb el relat 


En Bernat Gómez, autor de les il·lustracions interiors de "Samaniat, les bruixes es rebel·len, les fades s'empoderen" ens mostra el seu procés creatiu amb una de les il·lustracions del relat "Ofrenes i recompenses" de Ramona Solé.


Cròniques del Concili Fetiller: Nexe en prevenda!

Iniciem la prevenda de   «Cròniques del Concili Fetiller: Nexe»,   un recull que  celebra Cinc Anys de Concili Fetiller.  El viatge va comen...